Är Svenska Folket så Rikt ?

Vad menas med folkvald? Man får väl anse den svenska regeringen som folkvald.  Med ”folkvald” följer ett mycket stort ansvar, framför allt vid tillsättning av styrelser i svensk ägda företag. Ansvaret sträcker sig naturligtvis långt utöver detta. Men då vi nu frågar oss vad som hände vid Vattenfalls affärer med Holländska elföretaget Nuon och det ekonomiska fiasko som uppstod efter dessa affärer och vilka som när detta uppdagades fick stå för notan och vilka som avgick inom Vattenfalls styrelse och erhöll enorma bonusar trots denna mardröm till affär. I de senaste turerna kring Vattenfalls enorma förlustaffär med Nuon märks från regeringshåll en vilja att försöka reducera  befogad kritik till att bara vara ” en del av det politiska spelet”. En sådan hållning är djupt oansvarig. Vad vi nu bevittnar är egentligen oerhört,  sittande regering försöker övertyga medborgarna om att en minister gav klartecken för ett statligt bolag att genomföra den största kontantuppgörelsen i Sveriges historia, utan att informera övriga statsråd inklusive statsministern. Varför regeringen agerar på detta sätt har nog bara en förklaring. Vad man nu kämpar för att undvika, är att ställas till svars för sitt agerande.

Det är andra villkor som som gäller för mig i min profession då jag endast är en boendestödjare. Skulle jag försnilla mina klienters pengar skulle jag låsas in.

I inledningen av den här artikeln skrev jag  ”vad menas med folkvald”. Naturligtvis att vi medborgarna har valt den här regeringen.Och om vi nu accepterar att regeringen tillsammans med Vattenfalls styrelse gör sådana här mardrömsaffärer som hittills har kostat svenska folket 37 miljarder kronor.Anser vi att  Maud Olofsson som var ansvarig minister när affärsuppgörelsen med Nuon inleddes skall anses oansvarig till denna mardrömsaffär? Naturligtvis inte! Här följer ett kort sammandrag av vad denna affär hittills kostat skattebetalarna. Vattenfalls tidigare ledning har inte lust att redogöra för sitt handlande ? Detta kommer absolut att märkas vid valurnorna kommande val.Regeringen och tidigare ledning i Vattenfall gömmer sig bakom ryggen på avgångna ministern Maud Olofsson som  överhuvudtaget inte anser det nödvändigt att förklara sitt eget agerande vid denna ”Mardrömsaffär”. Vad som krävs är att medborgarna tillsätter en regering som har kännedom om vad som krävs för  kunnande i en sådan styrelse.

En riktigt utbildad ingenjör bygger broar och fabriker

En finansiär bygger drömmar, som har det visat sig slutar som Mardrömmar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *